usp icons
Al 137.712 woningen zijn geïsoleerd met de Isolatieshop

DI-Chips (Isolatiechips)

Isolatiechips worden ook wel DI-chips genoemd en zijn in werking vergelijkbaar met bijvoorbeeld Drowa en Drocom Isolatiechips. Isolatiechips hebben een s-vorm en zijn wit van kleur. Ze zijn gemaakt van gerecycled polystyreen. De isolatiechips worden gebruikt voor het isoleren van kruipruimtes en bodemisolatie. Isolatiechips grijpen in elkaar waardoor ze netjes op hun plek blijven liggen. Dit maakt ze ideaal voor het isoleren van een vochtige kruipruimte.

Bestseller
Kruipruimte isolatie chips
4.7 star
  • bulletInhoud: 500 liter
  • bulletLaagdikte: 20 cm
  • bulletRbf-waarde: 2.15
33,95
Op voorraad (100+ zakken)

Heb je een laagje water in de kruipruimte staan en gaan de isolatiechips drijven? Dan blijven de chips dankzij hun s-vorm als een homogene massa bovenop het water liggen. Het materiaal reduceert hierdoor de luchtvochtigheid en verbetert de thermische isolatie. Raken de isolatiechips statisch geladen? Geen probleem, want je schuift ze eenvoudig opzij waardoor ze niet aan bijvoorbeeld leidingwerk blijven plakken.

Isolatiechips

Het isoleren met DI-Chips is een relatief goedkope vorm van isolatie. Bovendien houden de chips je kruipruimte vrij van vocht. Het resultaat is een prettiger binnenklimaat, zonder aantasting of corrosie van bijvoorbeeld leidingwerk. DI-Chips zijn samengesteld uit gerecycled polystyreen (piepschuim) en zijn verpakt in antistatische zakken. Het aanbrengen van de DI-Chips is redelijk eenvoudig.

De isolatiechips zijn leverbaar in zakken van 500 liter. Voor een isolatielaag van 25-30 cm, heb je één zak per 2 m² nodig. Dankzij onze ruime voorraad heb je de DI-Chips al binnen 2 werkdagen in huis. Je kunt dus lekker snel aan de slag!

Isolatiechips: zo werkt het

Heb je veel vocht in je kruipruimte? Dan is het verstandig om voor isolatiechips te kiezen. Een laag van 20 tot 30 centimeter op de bodem van je kruipruimte is genoeg om verschil te merken. De vochtige lucht wordt door de DI-chips opgewarmd en valt als druppels weer terug de kruipruimte in. Dit gebeurt nog voordat het vocht de onderkant van je vloer heeft bereikt. Hierdoor heb je minder last van vocht en wordt ook de thermische isolatie verbetert.

Kruipruimte isolatiechips of isolatieparels?

Isolatiechips in kruipruimte

Zowel isolatiechips als (HR++) isolatieparels zijn ideaal voor het isoleren van een kruipruimte. Welk product beter is, is afhankelijk van de ruimte die je voor de isolatie heeft en of er soms een laagje water in de kruipruimte staat. Wil je dun isoleren (bijvoorbeeld omdat je een lage kruipruimte hebt), dan kun je het beste voor de HR++ isolatieparels kiezen. Deze EPS parels hebben een hogere isolatiewaarde. Dit komt omdat er minder lucht tussen de parels zit in vergelijking met bijvoorbeeld isolatiechips. Om met isolatiechips dezelfde isolatiewaarde als met de HR++ parels te krijgen, heb je daarom een dikke laag isolatiechips nodig.

In sommige kruipruimtes komt wel eens een laagje water van een paar centimeter te staan. Dit zakt wel weer weg, maar komt vervolgens ook terug. In dat geval zijn de DI-chips een beter keuze dan de parels. De isolatiechips hebben namelijk een S-vorm en haken hierdoor als het ware in elkaar. Ze vormen een homogene massa en blijven bij elkaar, wat de isolatiewaarde ten goede komt. De parels daarentegen gaan hun eigen weg. Als er beweging in het water zit, dan drijven de parels uit elkaar en vormen kluitjes. Dit zorgt voor een slechte isolatiewaarde. 

Hoe isoleer je een kruipruimte met vloer isolatiechips?

Isoleren met isolatiechips gaat heel eenvoudig. Bepaal eerst hoeveel vierkante meter je kruipruimte is. De volgende vraag is: welke Rbf-waarde wil je bereiken? Bij het isoleren van een kruipruimte is er altijd een luchtlaag aanwezig tussen de isolatie en de onderkant van de vloer. Hiervoor wordt de Rbf-waarde aangehouden. Met isolatiechips zorgt een laag van 20 cm DI-Chips voor een Rbf-waarde van 2,15. Met 25 cm is dat een Rbf-waarde van 2,69. Kies je voor 30 cm isolatiechips dan schiet de Rbf-waarde naar 3,23.

Isolatiechips in zakken

De DI-Chips worden geleverd in antistatische zakken, waardoor het makkelijker is om ze te verwerken. Stort de inhoud van de zakken in je kruipruimte en verspreid ze evenredig over het vloeroppervlak. Meer is er niet voor nodig om je kruipruimte met isolatiechips te isoleren. Vergeet niet om in je kruipruimte ook meteen het leidingwerk te isoleren door middel van buisisolatie. Dit is een zeer eenvoudige en goedkope manier van isoleren waarmee je op korte termijn veel energie kan besparen.