usp icons
Al 140.258 woningen zijn geïsoleerd met de Isolatieshop
Filteren
Filteren
Sorteren
Dikte in mm
Euro-brandklasse
Lengte in mm
Lambdawaarde
Soort
Fabrikant
Druksterkte in MPa
Breedte in mm
Materiaal
Dichtheid

Foamglas / Cellulair-glas isolatie

Foamglas / Cellulair glasisolatie biedt een uitzonderlijke combinatie van beschermende eigenschappen zoals onbrandbaarheid, superieure druksterkte, 100% water- en vochtbestendigheid. Het is verkrijgbaar in een breed scala aan vormen en maten om te voldoen aan verschillende bouweisen en industriële specificaties.

Foamglas Perinsul HL 450x110x50mm
rating stars
Owens Corning Foamglas
  • bulletDikte (in mm): 50
  • bulletMateriaal: Glas
  • bulletLambdawaarde: 0.058
13,78
Op voorraad (500+ stuks)

Waar is Foamglas / Cellulair-glas toepasbaar?

Vloerisolatie: Foamglas is toepasbaar op dragende funderingsplaten en biedt een kosteneffectief en milieuvriendelijk alternatief voor traditionele isolatie met geëxtrudeerde hardschuimpanelen onder funderings- en kelderplaten. Het is ook geschikt voor terrassen en dekken vanwege zijn waterdichte en thermische weerstandseigenschappen in alle weersomstandigheden.

Muurisolatie: Foamglas wordt het meest gebruikt voor perimeterisolatie. Onder perimeterisolatie verstaan we de isolatie aan de buitenkant van bouwdelen die in contact staan met de grond. Denk hierbij aan de fundering en kelders. Het kan ook worden toegepast op muren en gevels om ervoor te zorgen dat er geen koudebruggen zijn.

Dakisolatie: Foamglas kan zelfs gebruikt worden op platte en hellende. Door zijn niet-absorberende eigenschappen is het ook aantrekkelijk voor het toepassen onder groene daken (ook wel bekend als begroeide daken). Het materiaal is perfect voor het onderbreken van koudebruggen (koudebrugonderbreking) in veel dakconstructies.

Naast de eerder genoemde toepassingen wordt Foamglas ook gebruikt bij de volgende applicaties: 

  • Interieur
  • Procesleidingen en -apparaten
  • Opslagtanks -bollen en vaten
  • HVAC en nutsvoorzieningen
  • Passieve vuurbescherming
Foamglas / Cellulair-glas Toepassingen
Foamglas / Cellulair-glas Isolatiemateriaal

Waar is Foamglas / Cellulair-glas van gemaakt?

Foamglas, ook wel Foamglas isolatie wordt gemaakt door het mengen en doseren van de grondstoffen: gerecycled glas, veldspaat, natriumcarbonaat, ijzeroxide, mangaanoxide, natriumsulfaat, natriumnitraat. Schuimglas wordt geproduceerd met 100% groene stroom en warmteterugwinning en met 66% gerecycled glas als grondstof. Bovendien is het materiaal niet onderhevig aan achteruitgang van eigenschappen.

Hoe wordt Foamglas / Cellulair-glas gemaakt?

Foamglas is gemaakt van gerecycled en nieuw glas dat wordt gesmolten bij 1250 ° C. Vervolgens wordt het verpulverd en met toevoeging van koolstof in een maaloven gedaan en wordt het mengsel in vormen gegoten. Deze gaan dan door een opschuimoven. 

Hierdoor ontstaat een hermetisch afgesloten celstructuur (het gevormde CO2 schuimt de glasmassa op, waardoor gesloten cellen ontstaan) met dunne cellofaanwanden in het product, die door het gecontroleerde koelproces in de strekoven behouden blijven. Na afkoeling is er een blijvende onderdruk van ongeveer 0,5 bar gecreëerd, wat ook de thermische geleidbaarheid vermindert.

Eigenschappen van Foamglas / Cellulair-glas

Foamglas / Cellulair-glas Geluidsisolatie

Geluidsisolatie

Geluidsabsorberende Foamglas / Cellulair-glas isolatie bestaat voor meer dan 50% uit opencellige bubbels en warmte-isolerende Foamglas bestaat voor meer dan 75% uit geslotencellige luchtbellen, die kunnen worden aangepast aan de gebruikseisen door wijzigingen in de technische productieparameters.

De binnenwanden van de bubbels met gesloten cellen zorgen ervoor dat geluidsenergie kan worden omgezet in thermische energie, waardoor een geluidsabsorberend effect ontstaat.

Foamglas wordt momenteel vaak aangetroffen in de constructie van snelwegbarrières vanwege zijn geluidabsorberende eigenschappen in alle weersomstandigheden. Daarnaast is Foamglas op het gebied van geluidsisolatie ook toepasbaar in omgevingen zoals metro's, kantoren en industriële installaties en andere grote gebouwen die worden blootgesteld aan veel geluid.

EPS Rd Waarde

Isolatiewaarde Prestaties

Isolatiewaarden en eigenschappen van Foamglas

  • FOAMGLAS® PERINSUL S: λD: 0,050 W/(m.K);
  • FOAMGLAS® PERINSUL HL: λD: 0,058 W/(m.K).
  • Eenvoudig en snel te verwerken
  • Veroorzaakt geen huidirritatie tijdens installatie
  • Drukvast tot ongeveer 160 ton/m2.
  • Door de glasstructuur is het zelfs bij langdurig gebruik drukvast zonder te verpletteren.
  • Makkelijk om op te lopen.
  • Absorbeert geen water uit de omgeving.
  • Rot niet en is ongevoelig voor ongedierte, knaagdieren, micro-organismen, etc.
  • Licht in gewicht (100-165 kg-m3 afhankelijk van de toepassing)
  • Vormvast (stabiel)
Foamglas / Cellulair-glas Isolatie Vocht

Waterafstotend

Foamglas / Cellulair-glas heeft hermetisch afgesloten glascellen waardoor het waterdamp- en vochtbestendig is.

Het kan een uitstekende vochtbarrière vormen omdat de isolatie met gesloten cellen 100% waterdicht is. Zelfs als het materiaal lange tijd aan water wordt blootgesteld, verliest het zijn isolerende eigenschappen niet en is het niet schadelijk voor het milieu.

Volgens de algemene goedkeuring van de bouwinspectie (Z-23.5-103) zal Foamglas ondanks blootstelling aan water op 12 meter diepte nog lang functioneel zijn.

Druksterkte

Foamglas heeft een extreem hoge drukweerstand. Het materiaal weerstaat lasten tot wel 160 ton/m2 en zelfs bij langdurige belasting vervormt het niet. Het is daarnaast beter bestand tegen de erosie en belasting van de externe omgeving dan andere materialen.

Foamglas kan in metselwerk verwerkt worden. De druksterkte zorgt voor een gelijkmatige verdeling van de belasting in het metselwerk, zodat verhoogde spanningen of ongecontroleerde breuk worden uitgesloten. Ook platte daken en terrasoverkappingen kunnen perfect geïsoleerd worden.

De combinatie van uitstekende drukweerstand en vochtwerende eigenschappen maakt schuimglas ook tot een ideaal thermisch isolatiemateriaal voor procesleidingen en opslagtanks.

Foamglas / Cellulair-glas Gebruiksgemak

Gebruiksgemak

Deze Foamglas isolatie blokken kunnen worden gesneden door een zaag. Voor het gebruik van Foamglas wordt onder en boven de cellenblokken een mortelbed aangebracht.

Nadat Foamglas gebruikt is als thermische isolatie kan het worden gerecycled. Het kan worden gebruikt als opvulmateriaal voor geluidsschermen, civiele techniek, granulaat en wegenbouw.

Als het Foamglas moet worden afgevoerd, kan het residu worden afgevoerd zonder de behandeling van stortplaatsen van klasse I. Door het niet-uitlogende minerale materiaal van Foamglas is het makkelijk weg te werpen.

Foamglas Brandbaarheid

Brandwerend

Het cellulair glas van Foamglas is onbrandbaar. Het produceert geen rook, druppels, schadelijke gassen of een elektrische kortsluiting met hoog voltage.

Foamglas is gecategoriseerd als Euroklasse A1 volgens DIN EN 13501-1:2010-01.

Het bouwmateriaal is geclassificeerd als klasse A1 volgens DIN 4102-1:1998-05.

Wanneer een materiaal is gecategoriseerd als Klasse A1, vertoont het geen mogelijk risico op brandende druppels, rook of vuur. Zo kan Foamglas zonder brandgevaar bewaard worden. Ook wordt het vuur niet verspreidt bij brand.