usp icons
Al 137.712 woningen zijn geïsoleerd met de Isolatieshop

PIR gipsplaat

Ben je op zoek naar verlijmde isolatieplaten? Dan is onze PIR gipsplaat een goede keuze! Bij het isoleren van wanden of plafonds wordt PIR met gips veel toegepast. PIR platen met gips zijn licht van gewicht waardoor ze gemakkelijk te verwerken zijn. Daarnaast is een isolatieplaat verlijmd met een gipsplaat uitermate geschikt om snel een mooie wand of plafond te realiseren. Je kunt een PIR gipsplaat eenvoudig afwerken, bijvoorbeeld door deze te schilderen of stuken. Ook het plaatsen van elektra in PIR-platen is met de juiste werkwijze geen probleem. Wij hebben verschillende uitvoeringen in ons assortiment, zoals een PIR plaat met gips met afgeschuinde kant of PIR + Gips met ronde kant. Wil je dit product afhalen? Houd dan rekening met 2 werkdagen levertijd, wij produceren het namelijk speciaal voor je!


PIR met Gips

Ontdek de magie van PIR met Gips van de Isolatieshop! We bieden twee fantastische soorten: afgeschuinde randen en afgeronde randen. Deze PIR platen, vakkundig verlijmd op gipsplaten, zorgen voor een strakke, kant-en-klare kant die perfect is om te bepleisteren of te schilderen. PIR met Gips is ideaal voor het isoleren van schuine daken, muren en plafonds van binnenuit.

Waarom kiezen voor PIR met Gips? Het is licht van gewicht, supergemakkelijk te hanteren en levert eersteklas isolatie met een minimum aan materiaal. Het is verkrijgbaar in verschillende maten, past bij elke klus en je kunt er moeiteloos elektrische installaties aan toevoegen. Het is perfect voor snelle isolatieprojecten, vooral bij renovaties en verbouwingen.

Zorg voor een vlakke ondergrond met ventilatielatten en afstandschroeven. Bevestig de platen aan het raamwerk met High Tack lijm of gipsplaatschroeven en dicht ze af met flexibel polyurethaanschuim voor een lucht- en dampscherm. Werk af met verf of pleisterwerk met onze producten van hoge kwaliteit voor een verbluffende look. Met PIR met Gips krijg je een extra isolatielaag en een nette afwerking. Het is de perfecte oplossing voor snelle, efficiënte isolatie in elk project. Voor zware toepassingen kun je PIR + OSB panelen overwegen, ideaal voor het ophangen van zware lasten. Transformeer je ruimte met PIR platen met gips - efficiënte isolatie en een mooie afwerking, alles in één!

PIR met Gips

Verwerken van PIR met Gips isolatieplaten

Je wilt een zolder of (schuin) dak isoleren met PIR met Gips? In deze video laten wij stap-voor-stap zien hoe dit in z'n werk gaat. We vertellen wat je nodig hebt aan materiaal en we geven tips om het isoleren zo eenvoudig mogelijk te laten verlopen. Lees het bijbehorende stappenplan ‘je zolder isoleren met PIR & gips platen’.

Benodigdheden zolderisolatie:

PIR met Gips bevestigen

Als je PIR isolatieplaten met gips wilt bevestigen, zorg dan voor een vlakke ondergrond. Een vlakke ondergrond kan onder andere worden bereikt met ventilatielatten en afstandsschroeven. Als het doel is om zwaardere voorwerpen aan het oppervlak op te hangen, dan raden we PIR + OSB aan.

Wanneer je voor PIR met gips kiest, gebruik je gipsplaatschroeven en High Tack Isolatielijm om de PIR plaat met gips tegen de ventilatielatten te bevestigen. Gebruik vervolgens op een luchtdichte manier een flex PUR om de platen met elkaar te verbinden, zodat er geen openingen tussen zitten. Om je zolder, plafond of interieur af te werken, breng je eenvoudig een eventuele extra afwerkpleister aan met een van onze afwerkingsproducten, zoals voegengips. 

Een voordeel van PIR+Gips is dat deze isolatieplaten met afwerking gemakkelijker te verwerken zijn dan vergelijkbare stijve isolatieplaten zoals EPS en XPS 

PIR met Gips bevestigen

Voor- en nadelen van PIR met Gips

Isoleren én afwerken in één handeling
In verschillende uitvoeringen
Geschikt voor zichtwerk
Relatief voordelig
Mooi en Snel een strak resultaat
✘ Niet zwaar te belasten


Je kunt de gipsplaten niet te zwaar belasten. Wanneer je er veel in moet schroeven of zaken aan op wilt hangen, dan kun je beter een ander plaatmateriaal kiezen, zoals de combinatie PIR + Fermacell . Dit zijn gipsvezelplaten; een sterkere variant van de gipsplaat. Er zijn verschillende soorten PIR + gipsplaten te verkrijgen. Het onderscheid zit in de randafwerking. Wij verlijmen PIR platen met zowel gipsplaten met afgeschuinde kant (AK) als met gipsplaten met afgeronde kant (RK) .

Voor- en nadelen van PIR met Gips
PIR gipsplaten met afgeschuinde kant (AK)

PIR gipsplaten met afgeschuinde kant (AK)

Deze PIR met gips plaat is voorzien van twee of vier afgeschuinde kanten (AK). Dankzij deze afgeschuinde kanten kun je de naad tussen twee platen volledig vlak afwerken (gebruik hiervoor een voegenvuller of gipspleister). Ga je de platen nog verder afwerken met pleisterwerk of wil je juist een afwerking met zichtbare naad? Dan kun je beter kiezen voor isolatiegips plaat met een ronde kant (RK). Wil je een vochtige ruimte isoleren? Kies dan voor de speciale platen waarbij PIR is verlijmd met vochtwerende (WR) gipsplaten.

PIR  met gips met ronde kant (RK)

PIR met gips met ronde kant (RK)

Deze PIR plaat met gips is voorzien van een ronde kant (RK). Deze ronde kant geeft een fraaie naad wanneer je de gipsplaten verder niet afwerkt. Wil je de platen vlak afwerken? Dan raden wij je gipsplaten met afgeschuinde kanten (PIR + gips AK) aan. Bij deze AK-gipsplaten kun je de naad vlak en onzichtbaar afwerken.  

PIR met gipsplaat of gipsvezelplaten?

PIR met gipsplaat of gipsvezelplaten?

De 'normale' gipsplaat is feitelijk een gipskartonplaat. Deze zijn gemaakt van gips met een kartonnen toplaag. Dit maakt ze licht en makkelijk te verwerken. Vind je het belangrijk dat de platen stootvast zijn, dat je er in kunt schroeven en er zelfs zware spullen aan kunt ophangen? Kies dan voor PIR + gipsvezelplaten. Deze zijn gemaakt van gips met een speciale vezel. Dit maakt ze zwaarder, maar ook veel sterker dan de traditionele gipsplaat. Een gipsvezelplaat kan met een hollewandplug tot 50 kg houden.  

Wat kosten PIR platen met gips?

De prijs van onze PIR platen met gips varieert en is onder andere afhankelijk van de dikte van de PIR plaat en het formaat. Om de prijzen te zien van onze PIR platen met gips, kan je het beste op de product pagina's kijken. Twijfel je nog of PIR met Gips geschikt is voor jouw klus? Wij bieden samples aan van verschillende soorten isolatiemateriaal, zo kun je gemakkelijker een keuze maken.

Om een goed beeld te krijgen van de prijzen van onze PIR + Gips, vind je hieronder de linkjes naar onze bestsellers.

Wat kosten PIR platen met gips?

Hulp nodig bij jouw klus?

Heb je vragen over isoleren met PIR gips of over jouw isolatieklus? Neem dan gerust contact op met onze specialisten voor persoonlijk advies. Wij helpen je graag!

Wil jij graag isoleren met een PIR gipsplaat, maar wil je hier liever niet zelf mee aan de slag? Op ons partnerplatform vind je een isolatiespecialist bij jou in de buurt. Via onze website vul je in wat je wil laten isoleren en waar je woont. Op basis van je wensen en adres geven wij een overzicht van isolatiespecialisten die wij aanbevelen. Via onze website kom je gemakkelijk in contact met de specialist en vraag je eenvoudig een offerte aan.

Hulp nodig bij jouw klus?

Gerelateerde artikelen

Zolder isoleren van binnenuit stappenplan
De Isolatieshop B.V.
2022-07-05

Wil je je zolder isoleren maar weet je niet waar je moet beginnen? Volg dan dit eenvoudige stappenplan, waarin stap voor stap staat beschreven wat je nodig hebt en hoe je dit het beste kan aanpakken. ...

Lees meer
Elektra plaatsen in PIR isolatieplaten
De Isolatieshop B.V.
2021-03-04

Wanneer je elektra (bijvoorbeeld een wandcontactdoos of elektrabuis) in een PIR plaat aanbrengt, dan wordt de dampremmende laag (bij PIR alu is dit de aluminiumcachering) op dit punt onderbroken. Daar...

Lees meer